טיפים שימושיים לעיצוב גינות קטנות
31 בינואר 2017
Show all

זעתר גידול, ייבוש ומתכון זעתר

זעתר בלאדי

זעתר או בשמו העברי אזוב מצוי, גדל בר בארץ. זהו בן שיח בצבע ירוק-אפור, עלים שעירים המגיע לגובה של 40 ס"מ. אזוב מצוי הוא תבלין המהווה מרכיב עיקרי בתערובת הידועה בשם "זעתר".

אזוב מצוי פורח במשך תקופה ארוכה באביב ובקיץ.  הפרחים שופעים צוף ומושכים פרפרים ודבורים קטנות.  הזעתר מחליף צורה עם העונות.  בקיץ נושרים העלים של החורף רחבים וצמריים וצומחים במקומם עלים קטנים ושעירים.

אזוב מצוי

אזוב מצוי או בשמו העממי 'זעתר'

עיצוב ערוגת צמחי תבלין

על מנת להשיג את טעמו הטבעי יש לשאוף לגדל אותו בדומה לתנאים שלו בטבע.  במסלעה המעודד ניקוז של המים, באדמה גירית, בשמש מלאה או צל חלקי ובמעט השקיה.

אפשר לשתול את הזעתר בערוגת תבלינים יחד עם צמחי תבלין בעלי אותם דרישות של אור ומים או לשתול בערוגה טבעית בטראסה או מסלעה המחזק את אופי הגן הים תיכוני.  יתרון נוסף של הזעתר שמפיץ ריח למשך מספר חודשים בשנה.

אזוב מצוי צמחי תבלין

אזוב מצוי, זעתר, בערוגת צמחי תבלין


אפשר לשתול את הזעתר בערוגת תבלינים יחד עם צמחי תבלין בעלי אותם דרישות של אור ומים או לשתול בערוגה טבעית בטראסה או מסלעה המחזק את אופי הגן הים תיכוני.  יתרון נוסף של הזעתר שמפיץ ריח למשך מספר חודשים בשנה.

מתכון לזעתר

מרכיבים:
600 גרם זעתר
150 גרם שומשום, מטוגן קלות
9 כפיות שמן זית
3 כפיות סומק
3 כפיות מלח

אופן ההכנה:
קולים את השומשום על מחבת יבשה עד שהוא משחים קלות
מעבירים לקערה
טוחנים את עלי האזוב לפירורים דקים במטחנה
מעבירים לקערת השומשום
מוסיפים את כל הסומק, שמן הזית והמלח
מערבבים היטב
מאחסנים בצנצנות סגורות

אפשר לשנות את היחסים בין המרכיבים בהתאם לטעם האישי.

לילדים שלי אני מכין לבית הספר פיתה עם זעתר. אני פורס את הפיתה לשנים, מוזג שמן זית על הפיתה ומפזר בנדיבות זעתר. אני מכניס לתנור עד שמשחים.

זעתר בגינה

גינה כפרית מציעה מגוון של צבעים, ריחות וטעמים המעירים את חושינו ובזאת טמון סוד קסמה.

בגינה הכפרית אפשר לשתול את צמחי התבלין בגן הירק,  בערוגות יעודיות לצמחי התבלין, במכלים ועציצים ליד המטבח כך לאפשר גישה קלה לתוצרת טרייה ברוב ימות השנה